Agricultură: Inspecții Bio, Cercetare și Consultanță

Inspecție în vederea certificării ECO a fermelor

Inspecție în vederea certificării ECO a fermelor

Inspecția și certificarea ECO este ca un audit de ferma bazat pe verificarea fiecărei verigi tehnologice din fluxul de producție, ceea ce înseamnă și înțelegerea problemelor cu care se confruntă fermierii.

Activitatea de inspecție presupune vizitarea gospodăriilor (fermelor) interesate să producă ecologic și stabilirea conformității acestora cu standardele în vigoare (UE, USA și Japonia).

Se verifică dacă pe terenurile agricole nu s-au administrat produse chimice, dacă se respecta normele de bună practică agricolă, dacă animalele sunt crescute în condiții de igienă corespunzătoare, dacă sunt bine furajate, înregistrările sunt ținute la zi și nu în ultimul rând dacă sunt respectate cerințele de protecția mediului. In urma inspecției se întocmește un raport de inspecție care e transmis Organismului de Inspecție si Certificare (in Germania) care evaluează datele.

Daca sunt respectate condițiile amintite, fermierii primesc un certificat care atestă faptul ca produsele lor sunt obținute in conformitate cu normele ECO si pot sa-si valorifice marfa (in general la export).