Agricultură: Inspecții Bio, Cercetare și Consultanță

Concediu Tailanda – Partea a III-a- Ao Nang

on May 1, 2016 | 0 comments

Plecarea din Bangkok nu a fost lipsita de emoții, surpriza fiind la aeroport când am aflat ca zborul companiei Nok air spre Krabi (zborul nostru) fusese anulat. In cca o jumate de ora am fost transferați spre alta companie si cu cca o ora mai târziu am decolat cu aeronava Lion air in Krabi, de unde cu un taxi pentru 600 THB (30km) am ajuns la hotelul Swiss Chalet Thailand in Ao Nang.

Aonang

Primirea la hotel a fost călduroasa doar ca fiind hotel de doua stele condițiile nu se comparau cu cele din Bangkok (50Eu/noapte camera dubla).Ajungând târziu si fiind destul de obosiți ne-am limitat seara sa servim cina care cu specific tailandez a costat undeva la 400 BHT/persoana continuând cu niște calamari prăjiți ce i-am servit pe plaja seara tarziu(Nopparat Thara Beach).

A 2-a zi in Krabi (4 martie) am petrecut-o avand program de voie, baie in marea Andaman dimineata si seara, odihna, masaj tailandez (250 BHT/ora) investigand ofertele turistice si culinare.  Ao Nang este o zona europenizata deja, statiunea fiind asemanatoare statiunilor europene, americane etc, Dezordinea si haosul din Bangkok sunt inlocuite cu oridne, disciplina, trafic organizat, restaurante de calitate,   servicii ireproșabile dar si preturi asemănătoare cu cele din Romania (preturi piperate). Turiștii sunt in general europeni, am întâlnit si o romanca, ruși, americani si spre marea noastră surprindere mulți dintre ei cu copii de vârsta lui David.

După masa am luat barca (Long Tail Boat) deplasându-ne la complexul  Raylay, recomandat ca obiectiv turistic in Aonang. Acolo am văzut prima data diferența flux –reflux, aceasta fiind de cca 100 m. Ne-am plimbat printre luxoasele resorturi americane urcând prin jungla spre un punct de belvedere. Din păcate zona Raylay devine tot mai privata si cred ca in curând se va închide pentru muritorul de rând.

Railey

Ziua a 5-a a pelerinajului in Tailanda a presupus o excursie organizata de Barracuda Tours (http://www.barracudastourkrabi.com ) respectiv 4 Islands by Long Tail Boat . Am vizitat Tup Island insula ce are o plaja cu mare pe doua laturi si de pe care la reflux se poate ajunge pe jos prin apa la Chicken Island(cca 500m), am făcut snorkling la Chicken Island observând recife de corali, vegetație marina dar si pești care de care mai exotici, Poda Island ce e o insula deosebita, un adevarat paradis exotic unde in jungla întâlnești maimuțe, si in zona Raylay Phranang Cave o peștera ce are aspectul unui vagin plina cu penisuri din lemn, piatra etc unde localnicii se închină pentru fertilitate.  Tot aici am trecut prin mare pe jos pe o insula inaccesibila la flux.  Turul celor 4 insule a durat de la ora 8 dimineata la ora 16 organizatorii fiind foarte punctuali, costa cca 800 THB si include de la deplasare cu taxi hotel, turul respectiv cu ghid, masa pe insula la asigurare medicala.

Urmatoarea zi am luat turul  Hong Islands, tur pe care-l recomand. Ambele tururi sunt super OK dar acesta nu e așa de popular. Daca in primul in barca erau cca 50-60 persoane si un ghid, dar barca mai mare, In turul Hong am fost doar 9 persoane. Liniștea existenta si faptul ca insula nu e chiar așa aglomerata creează într-adevăr cadrul pentru relaxare, exotism, relaționare cu ghidul mult mai ușoara si cu ceilalți turiști. Turul a cHonguprins intrarea in laguna pe insula Hong dimineața dar nu s-a stat decât o jumate de ora deoarece refluxul face ca apa din laguna sa dispară. Ne-am deplasat pentru snorkelling pe insula Pak Bia unde am servit masa si pe care am părăsit-o in in jur de ora 13 de teama ca refluxul sa facă imposibila ieșirea noastră de pe insula. Se spune ca pe timp de flux plaja care leagă doua stânci dispare complet rămânând doar stâncile. Din cate mi-a zis ghidul am înțeles ca dinamica creșterii/descreșterii nivelului apei e de cca 1 m /ora in zona respectiva. Pe insula Hong am facut snorkeing si plimbare prin jungla bucurandu-ne de peisaj la maxim.

Ajunși la hotel vineri seara am mai luat un tur la Night Market Tour in Krabi, tur ce vizează vizitarea unei piețe ce se organizează vineri sâmbătă si Duminica, de unde am cumpărat suveniruri, am servit masa la tarabe in piață, asistând la un spectacol artistic făcut de copii si ne-am saturat de cocteiluri. Preturile au fost mai mici ca la Bangkok putând cumpăra un fresh natural de 250 ml la 15 THB (1.5 lei). Night market ne-a amintit de nebunia din Bangkok totul fiind parca ceva mai organizat.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>